Tommeke

Na jarenlang gewerkt te hebben in de telecom sector en dan nog eens 2 jaar in de chemiesector is het tijd om eens iets anders te doen.

Mijn goede vriend (Hans) wil er ook weer eens tussenuit.  Hij heeft een expeditie Defender staan, waarmee hij enkele jaren geleden een ritje heeft gemaakt van Essen (België) naar Kaapstad (Zuid-Afrika).  Ik kende Hans van vroeger ten tijde Proximus.
Hij als radio-enginieur, ik als site-enginieur.  En zoals het altijd gebeurt, wegen scheiden en ieder gaat z’n eigen weg op.

We lopen elkaar terug tegen het lijf als Hans even contact met mij opneemt. Hij wist dat ik toen al jaren bezig was met de opvolging van enkele teams in de grootste rally raids ter wereld. Onder andere ‘den’ Dakar, Lybia desert challange, …
Hij was op zoek naar een wagen om zijn eigen challenge te doen en had wat raad nodigmet het zoeken naar de perfecte wagen. Na wat zoekwerk, eerder door Hans en raad van mij had hij al snel een stoere Defender 110 gevonden bij Def-Parts. Expeditie klaar, maar met nog wat werk aan.

Op dat moment bied ik aan om als ‘Basecamp’ te fungeren voor Hans. Ik was dat al jaren gewoon om te doen tijdens de ontelbare rally’s die ik samen met Peet heb gedaan. Nu was het niet voor 14 dagen, maar voor meer dan 3 maanden. Ik heb er iedere seconde van genoten.

Nu de kribbel weer boven komt dachten we om samen eens het noorden aan te doen. Het was een moeilijke beslissing; (sarcasme). Dus al snel even aan Peet (webmaster), waar ik al veel heb mee samen gewerkt, vragen om een site op te zetten.

Ik ben samen met Lily (echtgenote) en Lindsey (dochter) al eens door Finland getrokken, maar toen, van hotel naar hotel.
Bedoeling is om dit nu zoveel mogelijk te vermijden.
Behalve dan Saija Lodge, die doen we zeker nog eens aan.
3 nachten in het midden van de reis om de was en de plas eens te kunnen doen. Misschien wel ons meest noordelijke punt van de reis? Maar wie weet gaan we nog Noordelijker???
Dus Finland met ‘Def’ke, JA, en als het dan met Hans is, kan het zeker niet meer stuk. Genieten van de natuur, de wandelingen, het ontdekken, de rust en zeker niet te vergeten, het lekkere eten.

Het verslag van onze reis zal, onder andere, te lezen zijn op deze site, net zoals ik een dagelijks verslag heb geschreven tijdens onze reis door Louisiana. Het enige verschil zal wel zijn dat we zeker niet elke dag gsm- of wifi dekking zullen hebben.
Dus als er ergens een paar dagen geen verslag is, geen zorgen maken. Ik ga in ieder geval elke dag een verslag maken en van zodra er ergens een wifi signaal is, stuur ik het door naar Peet, die het dat moment asap op deze site knalt onder de rubriek ‘News-reports’.

ENJOY (wij zullen het iig doen)