Woensdag 21 Juli 2021 Den toren, of toch niet?

We begeven ons naar Lindesness. Daar staat de meest Zuidelijk vuurtoren van Noorwegen. Vanuit onze slaapplaats rijden we via kleine wegen tot op de parking van den toren en ook de start van wandeling W52 van het wandel boekje dat we bij hebben. Onze eerste echte wandeling in Noorwegen.
Aangekomen op de parking merken we dat we elk 10 eurootjes moeten ophoesten om tot aan de toren te wandelen. Ik schat voor zo’n slordige 100m. Dus trekken we wel een foto vanop afstand.
We beginnen de wandeling met volle moed. M’n voet doet niet al te lastig.
We komen meteen in ruig terrein. Een gebied bezaait met grote, middelgrote en klein stenen. De wandeling deed me denken aan een ontbijt bestellen in Amerika. Erop, eronder, erover, erlangs,… . Het is veel uitkijken waar de volgende voet moet gezet worden. Na een 70 min komen we aan een punt waar we de lus kunnen rond maken, of nog een lusje aan knopen. M’n voetje doet terug een beetje pijn. Maar we gaan toch voor de tweede optie. Erop, eronder, erover, mooie uitzichten op het landschap en op de, toch wel, mooie heldere zee. Einde 2de lus en dus richting def. Dat dachten we dus. Ik zie kans om, door mijn nodige voeten spel vast te komen zitten in een moeras, schoen uit door er stevig aan te trekken, dus met andere woorden uitgraven die handel. Helaas door het eerste maneuver ben ik blijkbaar verkeerd op m’n rechter voet terecht gekomen met alle gevolgen van dien.
Geen gezever, doorgaan. Bij aankomst aan de auto dacht ik wel; “dat was plezant” (sarcasme is toch iets leuk). Dus wij verder naar het noorden om een slaapplaats te zoeken om morgen wandeling W42 uit grote wandel boek te doen. De ene camping na de andere zaten weer eens vol, dus verder rijden. Ik had op de kaart gezien dat er op onze weg een camping was met blok hutjes, maar wij hebben onze eigen blok hut bij. We reden er voorbij en ik zag dat er een vrije plaats was aan de kant van de nabij gelegen rivier. Net achter de camping was er een brug over de rivier en hadden we een goed zicht op de camping. En ja, plaats zat. Dus omdraaien en aan de receptie krijgen we te horen dat er inderdaad nog plaats was en dat we er maar eentje moesten uitkiezen. Zo gezegd, zo gedaan en we settelen ons aan de kant van de rivier. Morgen rijden we verder naar W42. Om dan onze weg richting Stavanger verder te zetten. We doen ook onze eerste was, mede omdat er een wasmachine op de camping is.

Met rustige groeten vanuit een ongelooflijk mooi, rustig, fantastisch land. Temperatuur vandaag 26°

Even een nota. We hebben in de tijd dat we samen op reis zijn al meer gelachen dan in de laatste jaren. Hans is een ideale reisgenoot, maar heb ook de indruk dat het gevoel wederzijds is. Hans staat in voor het rijden en ik blijkbaar voor de kook.

Oogjes vallen dicht, dus tot morgen.

Nog even een tweede noot: Ik heb een stappenteller bij, die staat vandaag op 17328 en ik moet nog naar toilet.

Wandeling W52 : Kaap Lindesnes