Vrijdag, 30 Juli 2021 Brute pech, maar dan weer niet.

De grote wandeltocht was dus in de regen gevallen. Dus vandaag rustig opruimen en wachten tot we verse broodjes kunnen halen. Om 8h30 halen we de vers gebakken broodjes en gaan voor een lange rit zuidoost. We rijden op één van de mooiste wegen in Noorwegen. Het ene meer na het andere. Onze navi geeft aan, in 63km, neem de straat links…

We komen aan op de parking van onze wandeling. Ook eentje van formaat, de wandeling, niet de parking. We besluiten beiden om eerst een kort lunchke te doen en dan pas te vertrekken. Wandeling W49 staat op de planning. Met volle energie starten we de wandeling langs en door rivieren. Door zeer natte velden. We zijn 45min onderweg, hebben al heel wat hoogte metertjes gedaan en komen dan tot stilstand voor een rivier oversteek. Vermits het gisteren zo hard had geregend is de rivier zo wild dat er geen overkomen aan is. We gaan iets verder naar boven, daar is het meer, dus geen oversteek. We gaan een honderd tal meter naar beneden, ook geen oversteek mogelijk. We beslissen dan meer om onze pogingen op te bergen en terug naar de auto te gaan. Het traject is hetzelfde, dus weer door het zwembad naar beneden.

Vermits we deze wandeling gemist hebben knopen we aan onze lijst een andere wandeling die niet ze ver uit de weg is. Dus een slaapplaats zoeken in de buurt van deze nieuwe wandeling. W7. We vinden een afgelegen plaats, maar het kan ons beiden niet bekoren. Iets verder op zien we een klein, overgroeid door lang gras, weggetje dat naar een groot meer gaat. Dus def in low gear en rijden maar. Een perfecte plaats. We stellen def en tentje op. Vanavond staan ribbetjes, steak, boontjes en patatjes op het menu. Alles wordt voorbereid. Iets verder op is een grote overloop van het meer. Een betonnen muur en Hans beslist dat een lekker visje ook wel past op de bbq. Vermits we toch een vislijn hebben gaat Hans z’n kans wagen in de buurt van de dam. Maw we houden het bij het voorgaande menu.

We beginnen met het bakken van de vleesjes en plots horen we het geluid van een quad. De eigenaar van heel dat gebied kwam even kijken waar de rook vandaan kwam. Vriendelijke mens die, na het zeggen dat er eigenlijk geen vuur mag gemaakt worden, even keek in de richting van onze bbq. Wij zetten altijd een bak met water naast onze bbq om evt te kunnen blussen. De eigenaar zag dat het goed was. Hij vertelde ons dat hij op z’n eiland, dus aan de andere kant van de dam, kantarellen ging plukken en of wij er ook wilde hebben. Tuurlijk. Hij kwam een half uurtje later terug en gaf heel zijn oogst aan ons. Hij nodigde ons ook uit om in een uurtje een pintje te komen drinken bij hem thuis. Hier 500m vandaan. De kantarellen zullen voor morgen zijn, ik denk dat het goed samen zal gaan met onze zalm.  Dus na de teleurstelling van de wandeling, toch nog een leuke dag gehad.

Aantal stappen 16306: zon, warm. Ik schat 26 graden.

Wandeling W49, bjornevasshytta-Mjageskor-Rotafjellet (half gedaan).