Dinsdag, 27 Juli 2021 Den top, TOP.

We staan later op dan in de planning stond, maar dat is ok, we zijn tenslotte op vakantie en moeten vanavond niet voor een slaapplaats zoeken. We blijven hier nog een nachtje en vertrekken morgen vroeg naar de volgende wandeling. Een kop koffie en thee. Lunchke maken en stappen maar. Het water is vannacht met bakken uit de lucht gevallen, dus de stenen zullen wel glibberig zijn. Met volle moed beginnen we er aan om 9h15. We moeten 5km afleggen en een hoogte verschil van bijna 900m om de top te bereiken. Een moeilijk parcours, maar met prachtige uitzichten. Het zweet staat ons in de schoenen, maar de top is in zicht. Ik ga door (tot aan het gaatje) Hans gaat eerst een appeltje eten.  5 min later bereik ik de top, Hans volgt enkele minuutjes later. De wijzers staan nu op 12h15, dus exact 3h. Onvoorstelbaar onder deze condities. We blijven een uurtje boven, lunchke, uitrusten en vooral genieten van het uitzicht. In de verte horen we bellen van schapen die hier in de buurt staan te smikkelen.

Om 13h15 beginnen we aan de afdaling. Hans vroeg me hoelang ik dacht dat het ging duren voor we beneden zouden zijn. Ik schatte 2h30, gezien de gladde stenen. Ik schiet in m’n element en vlieg de berg af. Ik vergeleek het even met toen ik op m’n skies de bergen afkwam, vooral in het velliltal/Ischgl. Genieten van iedere stap, sprong. Ik wacht of en toe op Hans, hij doet dat ook voor mij als het bergop is.  Dwarrelend als 2 berg nimfen vliegen we verder de berg af en staan naast def klokslag 15h05, dus 1h50 voor de afdaling.

Moe maar zeker voldaan van de nog nu toe mooiste wandeling in Noorwegen begin ik aan het klaarmaken van onze bbq. Hans gaat zich even leggen in het meertje in de buurt. Lekker gegeten, dagboekje schrijven. De schaapjes komen weer eens goeiedag zeggen. Sebiet bedje in, want morgen vroeg uit de veren om op te kramen, rijden naar de volgende wandeling, deze doen, en dan rijden naar de volgende en daar een slaapplaatse zoeken.

We zitten nu trouwens op ons meest noordelijke punt in Noorwegen, vanaf nu is het richting zuiden.

Vandaag 19600 stappen : temperatuur aan def 25 graden, op de berg  15 graden. Wandeling : W38 – Byrkjenes – Vesoldo. Startpunt – Byrkjenesvatnet.

Tot de volgende en groetjes van ons vanuit het prachtige Noorwegen.