Maandag, 19 Juli 2021 Op hoop van zegen.

Opstaan om 7h, Wasje, plasje, ontbijtje en eens over de Kardan wrijven. Niet dat het iets uit zal halen, maar je weet maar nooit.
Taxi wordt bestelt en 2min later wordt alles netjes ingeladen. Hans verwittigd de garage dat we er binnen 20min staan met de juiste onderdelen. Dus om 8h30 leveren we de gevraagde spullen en krijgen te horen dat alles rond 11h30 klaar zou zijn. We vragen hem ook om bandenspanning en een kleine lek in de stuurinrichting na te kijken. Hij zal Hans contacteren als het klaar is.
Dus wij weer op wandel, nu wel met gedrevenheid. Eens uit het industrie terrein komen we in de pure natuur. We komen een café/restaurant tegen en drinken een koffie met melk, ze noemen het hier ‘Grosse Schalle Milch Caffe’. Verder stappen en wachten op het verlossende telefoontje.
12h, nog steeds geen telefoon, maar hebben ons, na een km of 13, strategisch geplaats in het midden van het industrie terrein. Een eetgelegenheid voor de mensen die daar in de buurt werken. Het eten staat nog maar net op tafel en ja hoor. HET telefoontje. We eten snel alles op en bereiken de garage in een mum van tijd.
We bekijken de kapotte kardan en ja, hij was dus echt wel totaal kapot. Als we verder hadden gereden hadden we meer schade gehad. Olie nagekeken en banden spanning staat goed.

We kunnen nu voor de 2de maal echt vertrekken naar Noorwegen. We trekken richting Denemarken, grens overgang gaat vlot. Niet dat we problemen hadden verwacht, we zijn tenslotte beiden volgespoten. We rijden door Denemarken via een zeer saai en plat landschap, en zoeken iets om te slapen in Hirtshals. We willen zeker op tijd klaar staan om op den boot te gaan.
In Flesburg stoppen we even om bij te tanken.
Wat volgt is een zeer saaie lange rit tot Hirtshals. Stoppen doen we niet, niets aan het toeval overlaten.
Aangekomen in Hirtshals gaan we op zoek naar een overnachtingsplaats. Haha, grapjas, alles volgeboekt uiteraard. Dus hulp gevraagd aan Google-man. Na wat rond bellen nog een plaatsje gevonden 16km verder op.  Een hotel/appartement dicht tegen de zee. Even alles uitpakken en op zoek naar wat eten want in het complex is het overal stampende vol.
We vinden een restaurant met eten in buffet vorm, alles sea-food. Een perfecte keuze; Garnalen, scampi’s, zalm (vers, 2soorten, en gerookt, met dille), inktvis ringen, craw-fish,… en als dessert verschillende soorten gebak en een keuze uit verschillende kazen.
We wandelen de calorieën er af door middel van een trip naar het strand.

Voila, morgen de dag van de waarheid, mogen we Noorwegen binnen of niet?

Have a nice 1 en tot morgen.