Woensdag, 28 juli 2021 Ferry, rijden, stappen, rijden.

Op een normaal uur opgestaan, ontbijten en dan weer alles afbreken en in def steken. Alles is kledder nat, maar we zullen één van de dagen het zonnetje wel terug zien en dan zetten we alles ten droge.  Via de tolweg (2 poorten) bereiken we de openbare weg en wachten even op de ferry. Leuk weetje, die vaart volledig op elektriciteit. Bij het aanmeren komt er automatisch een laad arm vanuit de kade en vult de batterijen van de boot, klaar voor de volgende overtocht.

We bereiken de start van de wandeling en parkeren def op de parking. €10. Het blijkt een toeristische trekpleister te zijn. De wandeling tot aan het meer is een breed pad waar zelfs rolstoelen naar boven kunnen. We zetten ons beste beentje voor en bereiken het meer in ‘no time’. We laten ze allen voor wat ze zijn en zetten onze weg verder via een pad met veel losse stenen en bereiken ons einddoel. Een mooi strand aan de andere kant van het blauw kleurig meer. We houden daar even pauze en zetten de afdaling in. Het eerste stuk gaat wat moeilijk wegens de natte stenen, maar het laatste stuk, vanaf het meer tot aan def halen we een snelheid van gemiddeld 6 km/h. Maw we hebben de wandeling van 3h30 gedaan in 2h30 met pauze inbegrepen. De vele foto’s spreken boekdelen.

We beginnen aan de transfer naar het begin van de volgende wandeling, stoppen even in Udda, een dropje waar er een winkeltje is waar ze wijn verkopen. Die kan je niet in een gewone supermarkt krijgen en Hans wilde eens  een glaasje voor bij het eten. Het begint te regenen, en vermits we al enkele dagen zonder douche en was gelegenheid zitten zoeken we een camping tussen Udda en de start van onze volgende wandeling. Leuke camping, aan de inkom staat, zoek maar een plaats en om 19h zit er iemand om in te checken. Hans doet een wasje. Onze kleren zijn vuil, niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant van al het gezweet. Ik begin ondertussen aan het eten. De kranen boven worden opengedraaid en de camping verandert in een sompig terrein. We beslissen samen om eventueel de wandeling van morgen te schrappen en het dorpje te bezichtigen. Een wandeling naast het fjord en voor de rest misschien eindelijk eens een boek lezen. De wandelingen van de afgelopen dagen zitten duidelijk in de benen. We zien morgen wel. Om de traditie hoog te houden, op 3m van def staan de geiten te vragen voor wat etensrestjes.

Vandaag de tellerstand op 21500 gezet. Frisser, 22 graden en zoals vermeldt hier en daar en stevige regenbui. Wandeling W41 :Sunndal – Bondhusbrea. Startpunt : Bundusbrea.

Morgen de volgende en we trekken zuidwaarts.

P.S. op de camping bakken ze iedere ochtend verse broodjes en vanaf 8h30 kan je er gaan halen. In een zakje doen en het gepaste geld achterlaten in een doosje. Maw echte zelf bediening.