Zondag, 25 Juli 2021 Bootje varen en andere…

We starten de dag vrij vroeg en breken de tenten af en laden def terug in. Vroeg onderweg omdat we toch wat kilometers moeten afleggen om aan onze volgende wandeling te geraken. We moeten even wachten op de eerste ferry. Ik merk dat er achteraan de def een lek is en het ruikt naar diesel. Ferry oprijden en wie zien dan wel. Aan de andere kant van de plas doen we wat testen en ik concludeer dat het iets te maken heeft met de diesel pomp. Als de moter draait lekt hij, als de moter niet draait niet. We nemen de volgende ferry en raken klaps met een Noorse familie die een weekendje op stap zijn. Eerst gaat het over def dan reizen in het algemeen. Ze gaan naar het noorden van het eiland om te gaan lunchen bij een nederlands koppel die daar een geiten boerderij hebben. Ze zijn onlangs ook begonnen met verse pizzas te serveren. Mmm, lekkere pizza.

We trekken met een lekkende def richting start van de wandeling. Via kleine weggetjes bereiken we de parking waar de wandeling start. Maar die zou voor morgen zijn. Even rond lopen en aan het begin van de wandeling hangt een reclame bord van een kaasmakerij die toevallig ook pizzas maakt. Net geen 100m daar vandaan. Dus eerst even pizza eten. We rijden de parking op en treffen tot ieders verbazing onze bootgezellen. Er wordt ons afgeraden om de wandeling naar de top langs deze kant te doen, beter langs de andere kant.

We spreken de sympathieke Nederlander/uitbater even aan en hij vertelt ons dat hij 9 jaar geleden is verhuisd naar hier en dat hij pas vorig jaar is begonnen met de verkoop van pizzas. Uiteraard gebakken in een echte, hout gestookte, stenen pizza oven. We vertellen hem ook dat we problemen hebben met de dieselpomp. Hij geeft ons 2 adresjes waar we evt terecht kunnen. Het is wel zondag, maar morgen kunnen we er zeker terecht.

We rijden dan maar naar de andere kant van de berg om morgen vroeg eerst de wandeling te doen en dan de garage op te zoeken. Aan de start van de wandeling is een grote nieuw aangelegde parking in asfalt. Dat is niets voor ons, dus even op zoek. We vinden een kleine gravel weg naar boven en def wordt vakkundig naar een mooi plaatsje naast een meer gereden. De slaapplaats voor vandaag. Kampvuur wordt aangetoken door Hans en eten is aan mij om te maken. Koude plat met spekjes en gebakken petatjes. Stiekem wat meer petatjes gekookt, een van devolgende dagen koude petatjes met een bbqke.

Ik kruip vroeg onder de veren. Toch een 6000 stappen gedaan onder een temp van 26 graden.

Toodles en tot morgen.