Vrijdag, 17 Juli 2021 De uittocht.

We vetrekken om 8h30 in Heide voor een tocht via Nederland, Duitsland om tenslotte te eindigen in Hirtshals, Denemarken. We maken 2 tussenstops.
Dan slaat het noodlot toe. Ter hoogte van Hamburg horen we een raar geluid rechtsvoor aan den Def. We rijden de snelweg af om even te checken. We zoeken via het net naar een garage die iets af weet van Defenders. Het blijkt dat er ééntje is op 18km van onze locatie, maar sluit om 17h. Heel traag naar daar.
De technieker doet een klein toertje en kruipt er even onder. Diagnose, kardan naar de …… .
Vermits het weekend voor de deur staat is het onmogelijk om nu nog iets te ondernemen. Hij kan pas maandag op zoek naar de nodige onderdelen, dan die bestellen om zo in de loop van volgende week de herstelling te kunnen uitvoeren. Dat zou een streep zijn door onze vakantie.
Hans neemt contact op met z’n vriend (Erwin Driesen van Def Parts) en Alain van Alanius. Ze gaan op zoek naar het juiste onderdeel om zo de herstelling iets vroeger te kunnen doen.

Als bij wonder komt er net een taxi iemand afzetten aan de garage, dus kidnappen wij die even om ons naar Hamburg te brengen. Beter in de stad verblijven dan op een industrie terrein, we laden snel onze rugzakken in met spulletjes, die we denken de volgende dagen nodig te hebben.  Hans stond klaar met z’n volledige reiszak, maar om dat heel de tijd mee te zeulen lijkt ons toch wat overdreven. Na heel wat telefoon verkeer krijgen we de melding van Erwin dat hij de juiste kardan heeft kunnen vinden en dat hij hem morgen, zaterdag, zal langsbrengen in Hamburg. Een enkele rit van om en bij de 500km, maw hij zal maar eens een losse 1100km rijden om ons uit de nood te helpen (’t is nogal nen kerel ze 😉 ).
Ondertussen worden we afgezet aan het hotel voor de komende dagen. Waarschijnlijk een vriend van onze chauffeur, maar voor die prijs, nee dus. We zoeken verder, maar met temperaturen boven de 25° is dat niet evident. Dus na een uurtje rondzoeken beslissen we om een pauze in te lassen en zoeken een café. Makkelijker gezegd dan gedaan. Uiteindelijk toch ééntje gevonden. Met een biertje in de hand vragen we aan de uitbaatster of zij weet waar er een hotel is. Ja hoor, hier achter de hoek.
En inderdaad, op nog geen 50m. We checken in, gooien onze ‘rommel’ op de kamer en beslissen de rest van de buurt te verkennen. Uiteraard komen we nu wel langs vele drink en eetgelegenheden, die we blijkbaar daarstraks gemist hebben.
We wandelen en wandelen, en dat met een pijne rechtervoet, eten iets en zoeken het hotel terug op. Wat we wel al gemerkt hebben dat het hier gaat om een multiculturele stad. Vele nationaliteiten, kleuren en geuren.

Hop naar morgen. Reizen is altijd een beetje avontuur. Vermits het al te laat is, zullen we morgen de ferry proberen te verzetten naar dinsdag. Op hoop van zegen.

Type you tomorrow.