Maandag, 26 Juli 2021 Def repair day.

We dachten de dag vroeg te beginnen. Ik was gisteren vroeg (22h) in m’n bed gekropen wegens moe. We gingen om 6h opstaan maar zowel Hans als ik hebben geslapen tot 20 voor 7. Maw het was eens nodig. Ontbijtje eten, lunchke maken en stappen maar. Via een zeer rotsig pad, deels langs een berg rivier maken we een goeie tijd. We zijn bijna boven en worden opgewacht door een beer van een hond. Wit, 1m hoog en duidelijk gezond. Hij zat ons aan te kijken alsof het zijn berg was en liet ons passeren. Eens we op de top waren kwam hij even kijken of we evt geen eten bij hadden. Onze rugzakken werden onderworpen aan een stevige snuffel beurt.  Niets te eten, dan maar knuffels vragen. Wij gaan gretig in op zijn vraag en voor de volgende 5min werd hij geknuffeld van hier tot daar. Hij genoot er blijkbaar van en vroeg meer. We noemen hem knud. We wandelen tenslotte terug naar beneden waar we vergezeld werden door onze nieuwe friend. Op zeker moment vond hij het goed genoeg en gaf hij een demonstratie van hoe je echt een berg af moet gaan. De strijd was oneerlijk, hij heeft 4 benen en wij maar 2. Nadien zagen we hem in de verte achter een schaap hollen.  Onderweg komen we ook nog 2 dames tegen die wisten te zeggen dat het de hond is van de geiten boerderij, maar blijkbaar liever in de bergen zit dan op de boerderij. We komen aan bij def waar we onze lunch opeten. Die hadden we wel meegenomen naar boven, maar vermits het nu nog maar half 12 is,… . We vertrekken richting garage om even naar de lek te laten kijken. De eerste garage bleek dicht te zijn, eigenaar op verlof. Er komt nog een wagen aangereden. Een hybride met problemen aan de accu’s (de ironie). Hij wist een andere garage in de buurt en ging ons wel begeleiden naar daar.

Een grote garage met een zeer sympathieke eigenaar. Hij kan helaas geen werkvolk missen omdat er 2 van zijn techniekers op verlof zijn. We vragen hem of we gebruik mogen maken van één van z’n putten en gereedschap zodat we de klus zelf kunnen doen. Geen probleem. Dus we beginnen met de demontage van de dieseltank om zo aan de pomp te geraken. Maar dat is simpeler gezegd dan gedaan. Leidingetje los, dwarsstang los, dempers los, steunbalken voor de trekhaak los,… . De eigenaar had gezegd dat hij sloot om 15h30, dus we moesten voortmaken. Uiteindelijk alles vrij gekregen en het contact op gezet. Het was heel duidelijk waar het euvel zich bevond. Even eigenaar erbij gehaald. Nieuw darmpje wordt tevoorschijn getovert en we beginnen met alles terug in elkaar te schroeven eens we hebben getest dat het lek weg is. Def is terug als nieuw, maar onze deadline van 15h30 hebben we niet gehaald. Enkele minuten voor 16h nemen we afscheid van deze sympathieke man en vragen hem wat onze kosten zijn. Hij vond dat we niets moesten betalen maar geven hem toch een tip voor bewezen diensten. Hij vond het teveel en gaf de helft terug. Dat is nu al de 2de maal dat we het hebben getroffen met garages. We betwijfelen of dit in België ook zou kunnen. Even naar de winkel achter de hoek om een pintje te kopen. We hebben het beiden zeker verdient.

Dan rijden we naar het vertrek van onze volgende wandeling. Een wandeling van formaat, dus liefst zo dicht mogelijk bij de start staan. We rijden langs gravelwegen en zelfs soms dat niet, rijden een tolweg op. Zo eentje met een brievenbus waar je geld moet in gooien. En kijk daar, naast een waterval en een meertje is de perfecte slaapplaats op 10m van het vertrek van onze volgende wandeling. Lekker gegeten en voor morgen staat er een bbq op het programma. We krijgen bezoek van enkele schapen, die eigenlijk geen interesse in ons hebben.

Slaapjes wel en tot morgen.

Aantal stappen : 21374 / temperatuur : iets minder, 24 graden en bewolkt. Wandeling W40 aangepast. Tysnesatta.