Zaterdag, 18 Juli 2021 De Stad.

Niet al te goed geslapen, badkamer even een bezoekje brengen en een ontbijtje prikken.
Erwin zal, samen met z’n vriendin Helga vanmiddag in België vertrekken en zullen naar schatting rond 19h bij ons zijn.  We boeken alvast een kamer voor hen en zullen in de loop van de dag een restaurantje zoeken, zodat we vanavond uit kunnen eten.
We trekken het stad in en beseffen dat we, tijdens de rush om kledij in de rugzak te steken, eigenlijk geen deftige kleedjes hebben om met Erwin en Helga uit te gaan eten. Dus vandaag ons voorzien van een nieuw hemd. We wandelen door een vrij saaie stad (understatement), komen een winkelcentrum tegen, dus hemdjes zijn gekocht. Voor de rest is dat winkelcentrum als alle andere op de wereld, een H&M en ZARA, …. . Naar schatting (ik heb een goede stappenteller, maar die ligt hier 20km vandaan in Def) wandelen we een 17-tal km. En dat met een toch al iets beter aanvoelde voet.
We krijgen te horen van Erwin dat ETA om 18h30 zal zijn. En zo geschiede.
We begroeten hen, maar vooral een stuk metaal dat Kardan noemt. Meer dan 500km, enkel, rijden om een vriend uit de nood te helpen, er zijn dus NOG zottere mensen op deze aardbol. Ongelofelijk.
Tafeltje gereserveerd in een steakhouse. We kennen de stad al goed, dus verkeerd lopen kan niet meer. 19h30 en we zitten aan tafel, Erwin en Hans gaan voor een steak, Helga gaat voor een schnitzel en ik hou het bij een slaatje. We babbelen en lachen over van alles en merken plots dat het al 23h is. Dus trekken we richting hotel, geven aan dat we iets later zullen ontbijten. Erwin en Helga vertrekken morgen rond 10h terug naar België, dit maal zonder Kardan, die trouwens al ligt te prijken op onze kamer. Hans neemt contact op met Sandra van het reis bureau om onze ferry te verlaten naar dinsdag. Enkele uurtjes later en met veel moeite heeft ze het gedaan gekregen. We moetenenkel een omboeking fee betalen ipv een nieuwe booking. Een welgemeende dank aan Heide travel.

Morgen nog een dagje Hamburg, maar dan richting Notting Hill. (Ja dat hebben ze daar ook)

Toodles en tot morgen.