Update. 18/04/2021.

Update. 18/04/2021.

Tervetuloa takaisin.

Na overleg (vanaf nu wil ‘overleg’ eigenlijk zeggen; “akkoord van Hans en Ik”) zijn we ingegaan op het laatste voorstel van Noorderhuis.
Tessa, ons contact persoon bij Noorderhuis, heeft ons een nieuwe aanbieding gegeven, meer gebaseerd op , zoals zij het noemt, hotel DEF.
Met een paar kleine aanpassingen, maar daarover later meer.
Vermits Hans op 6/08 zeker terug moet zijn voor een vrij-gezellige fuif van één van z’n vrienden gaan we een dagje vroeger terug komen.
Dus op 04/08 ‘landen’ we terug in Travemundi (Duitsland) rond 21h30. Dan zien we wel hoe we thuis geraken. Met ‘landen’ bedoel ik eigenlijk aanmeren. Doe daar nog es een uurtje bij om effectief op de autostrade te zitten, …Dan nog een ritje van 650km, en beiden eigen bedje in, met de voldoening van een toffe reis. Misschien halverwege een hotelletje zoeken, dat zien we dan wel.

Reis kort samengevat;
Overzet van Travemundi (Duitsland) naar Helsinki (Finland). Eten aan boord is voorzien en een kajuit met zicht op zee. ‘the adventure begins’.
Verblijf halverwege de reis in de Saija Lodge (Taivalkoski), we hebben gekozen voor een appartement om de was en plas, saunaatje, defke een beurt te geven, rondom genieten van wat het hoge noorden ons te bieden heeft. En van daaruit zijn vele activiteiten te doen.
Misschien is dit het noordelijkste punt van onze reis, maar wie weet? Als je met een Def ‘onder de weg’ bent weet je nooit waar je komt.
Het volgende dat vast ligt is dus onze terug reis vanuit Helsinki(Finland) naar Travemundi (Duitsland). Weer eens met zicht op zee en eten aan boord.

De rest van de reis in Finland vullen we in door de handrem op te trekken waar het mooi, rustig, …is . Kampvuurtje aansteken, BBQ opstarten en genieten.

Ik heb viavia, meestal door Niina Karppinen, van Saija Lodge, al enkele noodzakelijke vragen beantwoord gekregen ivm vrij kamperen, vissen, drone gebruik,… . ze krijgt iig een dikke knuf van ons beiden als we daar aankomen. Zij zorgt daar iedere dag voor een Fins ontbijt en vermits dat ze de buurt daar zeer goed kent (geboren en getogen) zal ze ons zeker de beste plaatsjes kunnen aanduiden. We gaan zeker met enkele van de 130 husky’s een wandeling doen.

Toodles en tot de volgende update.

Hansie & Tommeke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *